Ledere samlet for basketballens fremtid: Et innblikk i dagens arrangement

(Left to Right) (Top to Bottom) Bouna Black Ndiaye, Arne Follevaag Ingebrigtsen, Jan Hendrik Parmann, Frederik Gnatt, Arild Buen / Baard Stoller, Torunn Hauge, Karoline Søvik Killingrød, Johan Inge Fauske / Louise Mohn, Matt Jacobi-Caprio, Kristoffer Gjerde Sætren, Harald Reyes, Henriette Wilhelmine Skouen


I dag var en milepæl for basketmiljøet i Bergen, da daglige ledere fra hele ligaen, sammen med President i Norges Basketball Forbund (NBBF) Jan Hendrik Parmann, samlet seg for å fremme samarbeid og diskutere fremtiden for utviklingen av unge spillere i Bergen, Norge. Arrangementet samlet nøkkelpersoner fra basketballklubber i hele regionen, forent av en felles visjon om å styrke sporten for den yngre generasjonen og en delt lidenskap for basketball.

Norsk Baskets kjerneverdier er «inkluderende», «gøy» og «utviklende», og Basketakademiet innfrir på alt dette så til de grader! Når vår visjon samtidig er «Basket -mer enn en idrett», så kan jeg ikke annet enn å applaudere Basketakademiet. For Basketakademiet bidrar definitivt til mer enn «bare» en idrett. Den bygger trygge unge mennesker i inkluderende oppvekstmiljøer med gode forbilder å strekke seg etter!
– Jan Hendrik Parmann – President Norges Basketballforbund

Kjernen i arrangementet var BasketAkademiet, et samarbeidsprosjekt mellom åtte basketballklubber i Bergen, støttet av Norges Basketballforbund (NBBF). Dette initiativet fokuserer på å skape trygge og inkluderende arenaer for barn og unge til å vokse, både sosialt og atletisk. Kristoffer Gjerdem Sætren, daglig leder for BasketAkademiet, understreket viktigheten av et samlende miljø blant klubbene, og sa: «Når vi kommer sammen, forbedrer vi ikke bare våre egne klubber, men styrker hele basketballmiljøet. Rivalisering på banen er viktig for spillets ånd, men utenfor banen er vi forent i vårt oppdrag om å støtte den neste generasjonen gjennom samarbeid, åpen kommunikasjon og felles verdigrunnlag.»

Et viktig høydepunkt i arrangementet var Sætrens introduksjon av Meteva Sport og Helse. Et dedikert team som inkluderte Louise Mohn, grunnlegger av både Meteva Sport og Helse og BasketAkademiet, Henriette Wilhelmina Skouen, spesialist på markedsføring og kommunikasjon og skribent Matt Jacobi-Caprio. I tillegg delte Bouna Black Ndiaye, basketballspiller for Fyllingen Lions og administrator i Meteva Sport og Helse, sine unike perspektiver. Hans personlige verdier er i tråd med Metevas visjon, både på og utenfor banen, og forsterker viktigheten av lagarbeid og enhet for akademiets suksess.

Samling utenfor banen

Arrangementet var et ekte uttrykk for god sportsånd, samarbeid og felles mål om å løfte basketmiljøet i Bergen. Samlinger som dette viser hvor viktig det er å jobbe sammen, selv når konkurransen tilspisser seg på kampdagen. Kameratskapet, den gjensidige respekten og de delte målene innen basketballmiljøet styrker ikke bare klubbene, men former også sportens fremtid.

Visjonen til BasketAkademiet er i tråd med Norges Basketballforbunds slagord: «Basketball – Mer enn en idrett.» Gjennom deres innsats håper de å fungere som rollemodeller og bærebjelker av sterke verdier for den yngre generasjonen og videre.

 

https://www.basketakademiet.no/ledere-samlet-for-basketballens-fremtid-et-innblikk-i-dagens-arrangement