Hop BBK i U16 NM – Hop hevder seg i Region Øst på Hønefoss

Hop BBK klarte å hevde seg godt i U16 NM til tross for skade på jentelaget. Guttelaget utfordret finalelaget Sandvika og fikk en god plassering.

U16-jentene fikk en tung start på NM med et knepent tap mot Skjetten i den første puljekampen. Vondt ble til verre med en alvorlig skade på en veldig sentral spiller i den andre kampen. Det medførte at vi måtte endre fokuset videre i turneringen, sier hovedtrener Petter Schancke. «Jentene måtte akseptere nye roller og utfordringer. Vi fokuserte på personlig utvikling og idrettsglede». Her scoret jentene tidvis høyt forteller hovedtrener Petter Schancke.


Foto: Arild Sandven

Det ble to solide tap mot de to finalelagene Ulriken og Kjelsås. I den siste kampen mot Tromsø, hvor de spilte om plassering for 7. eller 8. plass, ledet laget lenge. Men den tynnslitte troppen klarte ikke å holde helt inn, så det ble et nytt tap, og de endte med en 8. plass. Jentene kommer sterkere tilbake neste gang, avslutter Petter Schanke.


Foto: Arild Sandven
U16 NM ble en vellykket turnering for U16-guttene. De dro i år kun med spillere fra Hurricanes. Guttene vant 3 av 5 kamper og slo byrivalen Gimle. Lagene fra Region Øst dominerer i gutteklassen, men Hop spillerne klarte å utfordre og overraske en del av østlandslagene.
Ullern hadde aldri tidligere tapt for noen av helgens NM-motstandere og var den store favoritten før de røk mot Sandvika i semifinalen. Hop guttene spilte tidligere i turneringen kamp mot Sandvika og tapte kun med 5 poeng, så de klarer å hevde seg mot de beste østlandslagene. Guttene endte til slutt på en femte plass.
Guttene gledet seg lenge til turneringen og var klar både mentalt og fysisk. Spillerne klarte å holde høyt fokus og konsentrasjonsnivå gjennom hele helgen. Høydepunkt i turneringen for vår del kom i siste kampen på søndag: det var ekstra deilig å slå Asker i kampen om femte plass, når vi tapte mot dem tidligere i gruppespill, sier hovedtrener Andrius Zulpa.

Foto: Hop BBK
U16-guttene tar med seg positive opplevelser fra U16 NM videre de neste årene.


Foto: Hop BBK
Jeg føler meg veldig heldig og takknemlig for å kunne være en del av dette laget – for en gjeng, avslutter hovedtrener Andrius Zulpa.

Hop BBK gratulerer jentene og guttene med oppnådde resultater i U16 NM 2022 og retter en stor takk til trenerne Petter Schanke, Andrius Zulpa og Ole Jakob Sandal samt engasjerte foreldre og supportere.