Hop Stars er klar for Italia

Norges Basketball Forbund har tatt ut Hop Stars til å representere Norge i Special Olympics European Unified Youth Basketball Tournament (UYT).

NBBF har tatt ut Hop Stars til å representere Norge i Special Olympics European Unified Youth Basketball Tournament (UYT) i klassen 18-30 år

UYT er et EU-finansiert ettårig prosjekt som går fra november 2020 til oktober 2021, med deltakere fra 15 land.

-Prosjektet skal stimulere til Unified Basketball blant unge med en utviklingshemming, og fremme en inkluderende og gøy idrett, sier Hop Stars trener, Nina Hop.

Unified er et konsept hvor mennesker med- og uten en utviklingshemming spiller på samme lag. Utøverne uten en utviklingshemming refereres til som partnere, og vil være på cirka samme alder. Prosjektet inneholder også Unified Coach sertifisering, et trenerutdanningsprogram i regi av SOEE (Special Olympics European Eurasia) som skal tilføre eksisterende STAR trenere og/eller aspirerende STAR trenere den nødvendige kompetansen for å legge til rette for regelmessig Unified aktivitet lokalt.

UYT prosjektet avsluttes med en turnering i Sansepolcro, Italia 14-17 oktober 2021 hvor det deltar 24 lag fra 15 nasjoner.